Owl pellets aren't poop, and they're not vomit either. Here's how to tell a pellet from a dropping, what's actually inside ...
Shadowing a single satellite-tagged bird from Alaska to Patagonia, the duo aims to raise awareness about the imperiled species while mapping crucial stopover sites along the way.
The Sharp-tailed Grouse is typical of regions that have open grassland mixed with groves of trees or shrubs. Closely related to the Greater Prairie-Chicken and Lesser Prairie-Chicken, it is found ...
Several of the terns are very similar in appearance. Forster's Tern looks so much like a Common Tern that it was largely overlooked by many of the first birders and ornithologists to study these ...
The Northern Fulmar is patterned somewhat like a gull but very different in flight behavior. A Northern Fulmar flies fast with quick wingbeats and stiff-winged glides, wheeling effortlessly in strong ...
A big, broad-shouldered, predatory seabird of the North Atlantic. Usually solitary at sea, although concentrations may occur where food is abundant. Breeds mainly in Iceland and on islands north of ...
This tiny bird is often hard to see in summer, when it lives high in tall conifers. In migration and winter, however, it often flits about low in woods and thickets, flicking its wings nervously as it ...
Cowboys sometimes called these owls 'howdy birds,' because they seemed to nod in greeting from the entrances to their burrows in prairie-dog towns. Colorful fiction once held that owls, prairie-dogs, ...
In North America, the Magnificent Frigatebird is seen most commonly in Florida. However, they also appear regularly along the Gulf Coast, and strays have turned up in many parts of the continent.
This robin-sized nightbird is common over much of the east, including in city parks and shady suburbs, where many human residents are unaware they have an owl for a neighbor. The owl spends the day ...
Flashing its trademark yellow rump patch as it flies away, calling check for confirmation, this is one of our best-known warblers. While most of its relatives migrate to the tropics in fall, the ...
In parts of the East, Indigo Bunting may be the most abundant songbird, with the deep-blue males singing along every roadside. The plain brown females are seen far less often, and they have good ...
Some results have been hidden because they may be inaccessible to you
Show inaccessible results